Sahabatku

Tuesday, December 11, 2012

Pindah

aduh...bile le nk dpt pindh ni...
mlm ni my hubby merjuk mngenangkn aku y relax je psl pindh
bukan aku tk fikir,aku fikir cuma aku mls nk semak kpala...
klu korang nak th,dulu ms preggy ari2 aku nangis yalah sakit x da sape nk urut
semua tnggung sorang2
sekrg dah ada ank x th gane
dah lah maisarah mmg rapat dng papanya....
sebenarnya aku agak terkilan jg dng seseorang..
die suggest suruh aku cr kje lain
aduh....
aku nak tnggung family kat kg jg...
klu pe2 aku y bertnggungjwab
dulu papa aku dah tnggung aku,skrg giliran aku pulok..
xp klu orng dh fmily dah sng mmg x fikir dah org lain...


BERSUSAH-SUSAH DAHULU BERSENANG-SENANG KEMUDIAN..hrp sngt

Monday, December 10, 2012

tak tdo lg

huhu....
dah pukul 1 pg dah pun,mta pun x leh pjam lg...
nk tlis blog mps tulis pnjng2...
my hubby n mai kat sebelah dah belayar dah huhu
bes tngk diorang tdo...
maisarah dr pukul 8 td dok mgamuk je smua tak kn
ni papa die le y kcu die tdo...
pukul 12 br tdo betoi huhu....
susah gak jdi mak ni..kn bnyk bersbr,bnyk berkorban n kn kuat ....
aku..
skrg dok sbuk nk cr mklumat nk mgjar,tapi dlm ati dok doa hrp2 bleh pindah
x nk berpsh dng hubby...
lgpun mai rapat dng papa...mhu mlm2 cari klu dok jauh....
harp dapat le....
Amin.......

Sunday, December 9, 2012

New status 2

Semlm tngk cite Istanbul aku dtg,tngk die mcm blog je menimbulkan semangat aku nak blog jg huhu..
aku bukannya pndai menulis pun tapi aku nk gak tulis...
huhu new status...aku ingat le x lm lg nk masuk 2013 kan..jadi aku ingat nak prepare diri untuk bt perubahan....
first...
aku nak ubah gy tudung..aku nk pakai selendng halfmoon br nmpak bergaya,skrg br ada dua hlai,nnt dpt gaji nak bli satu kodi sng tak pyh bli cikit2...ni azam aku untuk mmbuatkan aku nmpak mcm hot mama
second...
bju aku perlu y labuh2...nk fesyen pun kn gak jaga kan....
third...
nak make up jg penmpilan n jg muka n bdn coz dah ada anak kan...my hubby pun support ink bt smua ni....
lastly....
ubah perangai.....jd isteri y baik huhu haha

Wednesday, December 5, 2012

my new status 1

as salam...
huhu asyik mis je nk update blog..bz jg ank skrg ni.oooop lupe pulok nk bgth,aku sdh pun mlahirkan baby gurl y comey (perasan le pulok) namanya Fathiyah Maisarah,papa dia y beri nama.Nama tu dh simpn dh lm sjk dr couple lg..
suka bnr my hubby dpt th dpt gurl...
sekrg mai sdh brumur 2 bln...mmg ank y bijk sntiasa nk upgrade dri..cthnya skrg nk berckp je x lyn mrh huhu....
lg satu klu papa dia blik msti nk mint dukung dng mmbuat perangai seperti mluah puting n then pnggil papanya,selagi x ambil dia akn nangis..
bnyk lg nk cite ni...esok le cita psl ni..n then aku ksi korng tngk pic my princess



Monday, August 13, 2012

Raya versi Besday



As salam semua....

sementara menunggu kelas ukur ni, baik tulis blog dulu huhu....lama betul aku tak blog ni..yalah bz dng keje, dng suami n bz dng apa saja....
sekarang aku dah 32 week....esok kn g periksa kandungan mcm biasa tanpa di temani hubby...sob...sob.....cedih..
jeles le org g dng hubby aku g sorang je...huhu...
pose thn ni cukup mcm tahun2 yang lain...alhamdulilah my baby tak meragam, cuma first day je tak lart n terpaksa gagahkan diri juga coz masa tu hubby ada sama....lepas tu posa aku berjalan dng lancar,siap buat kerja ukur lg ....gagah betul my baby....
Ni lah org cakap berkat hidup berasingan dng hubby....tak banyak meragam.....

 Lg 5 ari lg nak raya, persiapan raya mcm biasa mcm thn2 lepas...cuma thn ni first raya kat jb le...huhu memang cedih coz besday aku jatuh raya pertama, ingat nak sambt dng family tapi tak pe ok gak sambut dng mertua.....huhu.....

Ape ek my b nak bg adiah, adiah y aku nak ipad (dlm angan jelah)..
Ni...le yang i nak

Wednesday, July 25, 2012

huhu as salam.....
pagi2 gini mmg ngantuk giler tambah2 ari ni klu tak silap ari ke 6 berpose n tadi aku bgn awal.....
menguap dah 2 3 kali dah ni....dok bt slide entrepreneur.....bosan giler...
ingat nak kuaw g bank jab..tapi mls pulok huhu....

ok ari ni aku nak update pic my baby...teka boy ke gurl......

MY BABY Y TERSANGAT AKTIF
ni masa 27 minggu.....i so nervous....tak sabar nak jumpe dia di alam nyata.....my baby ni mmg cerdik bukan nak bangga tapi klu papa dia pegang atau dok bersama dia mesti dia sopan....perangai serupa papa betoi....klu dng mama je sukmo nak bergusti le nak berenang le mcm2 lg...apa2 pun aku happy dengan kedatangan my baby.....
Bermacam dugaan aku lalui,mengandung bersendirian (suami dtg hujung minggu)...mmg kn kuat semangat.....nasib le aku ni tak de sakit2 sangat....cuma kadang2 sakit badan, lenguh2 tu ada le.....

video

Saturday, May 26, 2012

Lama tak blogger

As salam....
huhu lama tak blogger...bz le tu le tak tulis lgpun kat rumah tak de tenet n kat ofis pun jrang2 masuk coz tak de menda nak bt kat dlm makmal smua bz kat exam..huhu
Ari ni ramai pulok yang cuti tinggallah kami2 insan yang kesunyian huhu.......minggu depan aku nak bercuti nak g expo baby & ibu n then terus blik kedah....lama betoi tak blik kedah rindu kg hlaman....
Diam tak diam rupanya aku dah preggy dah 5 bulan huhu...gambar terbaru huhu nnt le aku update,malu le nak update gemuk huhu...

Ok le...nanti aku update lg...aku nak g print jab...